Keblinger

Keblinger

Drezdában volt az UTE2003-as csapata

| 2015. április 13., hétfő
2015. március 28-29. között az UTE2003-as csapata Drezdában részt vett a 7. Nemzetközi ELBE LABE CUP jégkorongtornán, mely az U12 csapatok részére lett kiírva. Idén 8 csapat vett részt a tornán, 5 német (ESC Dresden, Krefelder EV 81, EC Hannover Indians, Kassel Young Huskies, és az ES Weiswasser), 2 cseh (HC Slovan Usti nad Laben, HC Litvinov), és a magyarok képviseletében az UTE2003-as csapata. A lebonyolítás szerint, 2db 4-es csoportban 2-2 15 perces mérkőzést játszottak a csapatok egymás ellen, ahol mindkettő külön meccsnek számított, hosszabbítás, büntetők nem voltak. A rendes játékidőben elért eredményt pontozták, győzelem 3 pont, döntetlen 1pont. Ezek alapján alakult ki a csoporton belüli sorrend. Ezt keresztbejátszások követték, ami után az alsó- ill. felsőházban folytatódtak a küzdelmek. Ezt követték az elődöntők az alsó- ill. felsőházban, majd a helyosztók, döntők.

Az UTE a Litvinovval, a Kassellel és Drezdával került egy csoportba.
Az első mérkőzésen a cseh csapattal kezdtünk és 20 másodperc után 1:0-ra vezettünk, egy nagyon hajtós oda-vissza játék zajlott a jégen, ahol a vége előtt pár perccel sikerült kiegyenlítenie a Litvinovnak. A második 15 perc szintén színvonalas játékkal telt, akár a döntőnek is beillett volna, melyen váltakozó vezetés mellett 2:2 lett a végeredmény.

A második csoportmérkőzés a Kassel ellen zajlott, jól kezdtünk, 1 perc után megszereztük a vezetést. Hajtottak a srácok, a játék nagyrészt az ellenfél harmadában zajlott mégis a Kassel ütötte a következő gólt, egy kipattanóra ők értek oda hamarabb. 1:1. Továbbra is domináltunk a mérkőzésen, de a kapusuk mindent védett, vagy blokkoltak. A vége előtt 20 másodperccel, egy kapunk előtti bulit követően váratlan találattal megszerezték a vezetést és ezzel a győzelmet is. Hiába alakítottunk ki több helyzetet, lőttünk többet kapura mégis kikaptunk.
A második 15 perc, ha lehet még rosszabbul kezdődött. A 2. percben a Kassel megszerezte a vezetést, egy kapunk előtti buli után az ellenfél játékosa takarásból a kapuba lőtte a korongot, a kapusunk nem sokat láthatott a lövésből. A vége előtt 5. perccel egy kapunk előtti kavarodás végén ismét betaláltak. 2:0, hideg zuhany. A gól után is támadásban maradtunk és a vége előtt 2 perccel ütöttünk egy gólt, amit nem tudni miért, de nem adtak meg. Ez felpaprikázta a srácokat és 1,5 perc alatt ütöttünk 2 gólt. 2:2. Végre sikerült kiegyenlíteni. A végére is maradt izgalom, az egyik csatárunk kiugrott és gólhelyzetben az ellenfél játékosa odadobta az ütőjét, 14:59-nél büntető, melyet magabiztosan értékesítettünk, így 3:2-re nyertünk.

A harmadik mérkőzésen a hazai csapattal találkoztunk, akik ugyan harcosan, sokat korcsolyázva játszottak, de esélyük sem volt. Mindkét játékrészben dominálva, az előző meccsen mutatottnál sokkal koncentráltabban, magabiztosan győztük le a házigazdákat. Ezen a meccsen volt bombagól, szépen kijátszott akció gól, és kipattanóból szerzett gól is. 3:0 és 3:1 lett a vége a két játékrésznek.
Ezzel a csoportmérkőzések alapján a második helyet sikerült megszereznünk a Litvinov mögött, mivel ők a többi meccsüket megnyerték.

Jöhettek a keresztbejátszások, nekünk a másik csoport 3. helyezett csapata a Hannover Indians jutott. Ezek a meccsek 2x15 percesek voltak és egyben számolódtak. Ellentmondást nem tűrő játékkal 5:0-ra győztük le őket, ezzel bejutottunk a 4 közé

Izgatottan vártuk a második napot, ahol a másik csoport győztesével az ES Weiswasserrel játszottunk a döntőbejutásért. Végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelet, a játék nagyrészt az ő térfelükön zajlott, de az egyik kontrából megszerezték a vezetést, amit 1 percen belül sikerült kiegyenlíteni. A játék továbbra is újpesti fölénnyel zajlott, viszont egy veszélytelennek tűnő ellentámadásból ismét ők találtak be. 2:1 oda.
A második félidőben ugyanúgy újpesti dominált, de az egyenlítő gólra a félidő közepéig várni kellett. 2:2. A vége előtt pár perccel egy szép támadás végén újabb gólt szerzett az UTE, 3:2. Az ellenfél az utolsó percben még a kapusát is lehozta, beszorított minket, de újabb gól nem esett. Bejutottunk a döntőbe.

A döntőre késő délután került sor és ki mással, mint a Litvinov csapapával kellett megküzdeni. Az első meccs alapján nagyon nehéz meccsre számíthattunk. Ahogy az első meccsen, most is nagy iramot diktáltak a csapatok és harmadik percben egy ellentámadás végén az UTE megszerezte a vezetést. 1:0. Jól kezdődött a meccs, de sajnos az öröm nem tartott túl sokáig, mert a félidő derekánál egy kapu előtti kavarodás végén bekotorták az egyenlítő gólt, ráadásul 2 percen belül kaptunk még 2 gólt, egyet egy kiugrásból, a másikat pedig takarásból kapura emelve. 3:1 oda, ez maradt a félidő.
A második félidőben folyamatos oda-vissza játék folyt, mindkét csapat támadásai veszélyesek voltak, de gól sokáig nem esett. A vége előtt pár perccel visszatért a remény, emberhátrányos góllal 3:2-re módosult az eredmény. Sajnos az emberelőny letelte előtt a kapunk előtti kipattanóra hamarabb értek oda, belőtték a 4. góljukat, ezzel eldöntve a mérkőzést.

Az UTE2003-as csapata ezzel a 2. helyet szerezte meg ezen a színvonalas 8 csapatos tornán. Gratulálunk a csapatnak és az edzőnek is a szép eredményhez.


A csapat tagjai:

Felső sor: Markó István edző, Taskó Norbert, Barta Ádám, Deák Dániel, Hladony Kristóf, Tamás Zoltán, Matusek Gergely, Révász Botond.
Középső sor: Holczmann Gergő, Stollár Szabolcs, Lászlóffy Botond, Balázsi Márton, Erdődi Balázs, Cseh István, Simon Péter.
Kapusok: Papp Áron, Remete Gergő

Cikk: H.T.
 

Copyright © 2014 UTEHOKI UTÁNPÓTLÁS , from Snow-Motion free blogger template by Dzignine