Keblinger

Keblinger

U10 Brumov Bylnice hoki torna

| 2015. október 21., szerda
Az előző részekben történt... 

Az UTE U10-es csapata a 2015/16-os idényben már nem csak a Magyar Jégkorong Szövetség által rendezett bajnokságban indul, hanem az osztrák, cseh, szlovák és magyar csapatokat felvonultató Euro Mini Hockey Leage-ben (EMHL) is. Ebben a versenyben 3 x 15 percet játszanak a gyerekek egyperces sorcserével, azonban minden sorban négy játékos van, akik folyamatosan cserélődnek a soron belül. A gólokat számolják és sokkal keményebb játék van engedve, mint a hazai bajnokságban. Eddig 9 fordulót tartottak, melyből háromban vettek részt a javarészt a mini A1 és A2 csapatból toborzott srácok, ami a gyakorlatban 9 meccset jelentett.

A legutóbbi fordulót 2015. október 18-án tartották a csehországi Brumov-Bylnice-ben, mely kb. ötezer fős település a szlovák-cseh határtól kb. tíz kilométerre található festői hegyek övezte völgyben. A jégpálya és a hozzá kapcsolódó szálloda, étterem minden igényt kielégített, ami egy ilyen hoki tornán szükséges, ráadásul kedvesek is voltak (ugye sokan tudják kivel hasonlítom össze). Az öltözők átlagban kétszer akkorák, mint nálunk a 11-es és olyan praktikus dologra is figyeltek, hogy a mosdók mellett kulacstöltő csap is található. A jégpálya mellett egy tornacsarnokot fedeztek a gyerekek, melyet azonnal kinyitottak nekik és nagy meglepetésre egy teljesen kiépített lövőpályát találtak.

Jöjjön maga a torna:

A mostani 9. forduló az újpesti fiúknak a 3 tornájukat jelentette. Az eddig két fordulóban lejátszott hat meccsből ötöt megnyertek, így bizakodva tekintettünk első külföldi túránkra. Vasárnap reggel 08.15-kor már kezdtük is a küzdelmet a szlovák ŠHK 37 Piešťany csapatával, akik nagyon erősen és kemény kezdtek, már ami a tempót és a fizikai kontaktokat jelentette. Szerencsére fiaink hamar felvették a lépést és átvéve az irányító szerepet 8-4-re megnyertük a meccset. A következő közel másfél órás pihenő után a szlovák főváros csapata következett (HKL Bratislava), ahol már az első percben megszereztük a vezetést és ki sem engedtük a kezünkből. A harmadik 15 perc után 13-5-ös eredményt mutatott az eredményjelző. Az utolsó meccs előtt már nem volt lehetőség pihenőre, így “bemelegítve” fogadtuk az osztrák Wien Tigers csapatát. A mérkőzés során végig vezetett és dominált a csapat, így a befejezés előtt 6-4-re vezettünk, azonban egy félperces rövidzárlat után, az utolsó csere előtt 6-6-ot mutatott a kijelző. Ekkor megrázták magukat a fiúk és röviddel a lefújás előtt beütötték a győztes gólt.

Összefoglalva egy jó hangulatú tornán nagyon büszke lehetett minden UTE-s szülő, mert a fiúk megmutatták, hogy milyen keményen tudnak küzdeni és felvenni a harcot a sokszor kimondottan agresszív játékosokkal. E mellett öröm volt látni, hogy kisváros milyen pályát tud építeni és üzemeltetni. 





 

Copyright © 2014 UTEHOKI UTÁNPÓTLÁS , from Snow-Motion free blogger template by Dzignine