Keblinger

Keblinger

Kapusedzőnk szakdolgozata a kapusképzésről

| 2014. június 13., péntek
Szuchánszki Dávid révén egy újabb analízis született kedvenc sportágunkról.

Szuchánszki Dávid, az UTE utánpótlás-kapusedzőjeként és az utánpótlás-válogatottak (ebben a szezonban U14 és U13) mellett dolgozik. Végzős hallgató a TF-en testnevelő-edző és jégkorongszakedző BSc szakokon.

Munkájában a kapusok képzését járja körbe, a jégkorongban dolgozóknak és a hokit kedvelőknek is érdemes elolvasni, ha szeretnének betekintést nyerni a jégkorongozók képzésének ezen szeletébe.

“A szakdolgozatom témája a kapusképzés alapelveinek rendszerezése – foglalta össze Dávid írása témáját. – A célom a dolgozat megírásával a kapusképzés szakirodalmának bővítése volt, és szerettem volna rávilágítani a képzés fontosságára és összetettségére.  A dolgozat készítése során igyekeztem minél több hazai és nemzetközi szakirodalmat felhasználni. Munkám négy fő fejezetből áll: az elsőben a kapusokról írok (a teljesítmény összetevői, feladat a különböző színtereken és a védés stílusokról általánosan). A második a kapusedzőkről szól (munkakör, feladatok és kommunikáció). A harmadikban magával a képzéssel kapcsolatban írok (didaktikai alapelvek a képzésben, képzési modelleket összehasonlítása, illetve a kiválasztás). A negyedik záró fejezetben a kapusok képzését ismertetem a korosztályos válogatottakban.”

A szakdolgozat egyes részei innen nyithatók meg:




A cikk és a fileok forrása: jegkorongblog.hu
 

Copyright © 2014 UTEHOKI UTÁNPÓTLÁS , from Snow-Motion free blogger template by Dzignine