Keblinger

Keblinger

Ezüstérmes lett a 2002-es csapatunk a Czech Spring Cup-on

| 2015. március 23., hétfő
2015. március 20-22. között a Prága melletti Melnikben került megrendezésre az U13 csapatok részére kiírt Czech Spring Cup. Az idei kiírásban a lett Broceni, a cseh Melnik és Benesov, valamint a Ferencváros és az UTE2002 csapata vett részt. A lebonyolítás szerint, 3x15 perces mérkőzéseket játszottak a csapatok egymással, majd ezt követően helyosztókkal döntötték el a torna végső sorrendjét.

Az első mérkőzésen jól bekezdett csapatunk, végig dominált a lett Brocenival szemben és végül gólzáporos győzelmet aratott. A második mérkőzésen a hazaikkal találkoztunk, akik gyorsan korcsolyázva, erőszakos játékkal a kapunk elé szegeztek az első harmadban minket. Két kontrából sikerült elhúznunk, s bár a hazaiak szépítettek, a második harmadban újabb gólt lőttünk, majd hősiesen védekezve megőriztük két gólos előnyünket. Az első nap után 2 győzelemmel a tabella élén tértünk nyugovóra. 

Bizakodva vártuk a második napot, ahol a Ferencvárost legyőző Benesovval találkoztunk először. Az első harmadban nem nagyon jöttünk ki a saját harmadunkból, egy gólos Benesov előnnyel vonultak a csapatok szünetre. A folytatásban kijöttünk a szorításból és felváltva estek a gólok. Döntetlennel zárult a rendes játékidő, majd a büntetőlövéseknél a cseheknek kedvezett a szerencse. Ekkor már sejteni lehetett, hogy a körbeverések miatt ez az egy pont már a döntőt jelentheti. A délutáni mérkőzésre ki is derült, hogy számunkra tét nélküli a rangadó a zöldekkel, mivel a megszerzett 7 pontunkkal már biztos résztvevői voltunk a vasárnapi finálénak. Ennek ismeretében egy kicsit motiválatlannak tűnt a csapat és a nagy fölényben játszó Fradi végül 3 gólos győzelmet aratott.

Másnap a döntőben ismét a két magyar csapat találkozott, ami a cseheknek nehezen lenyelhető pirulát jelentett, az eredményhirdetést egyik cseh csapat sem várta meg. Sajnos ezúttal sem sikerült megszorítani a jobb erőkből álló Ferencvárost és sportszerű mérkőzésen végül ismét 3 gólos vereséget szenvedtünk. A torna harmadik helyét a tőlünk elszenvedett vereséget követően feltámadó Broceni szerezte meg. 

Külön öröm volt csapatunknak, hogy a torna legjobb hátvédje címet Bulcsú Leventének ítélték meg a szervezők.Összességében nagy sikert ért el Kölyök B csapatunk, nálunk fejlettebb hokikultúrájú országok csapatait megelőzve. 

Eredmények:

UTE2002- Broceni 6-2 gsz: Nyitrai, Banga, Ortenszky, Bulcsú, Nagy Zs., Bulcsú
UTE2002- Melnik 3-1 gsz : Ortenszky, Lászlóffy, Kiglics

UTE2002- Benesov 4-4 büntetőkkel 4-5 gsz: Banga, Bulcsú, Radványi, Ortenszky
UTE2002 -FTC 1-4 gsz: Bulcsú Döntő:
UTE2002- FTC 2-5 gsz: Lászlóffy, Nyitrai

A csapat névsora: Anfang József, Majoros Dániel, Bulcsú Levente, Nyitrai Olivér, Nerada Márk, Kucsma Richárd, Balázsi Márton, Nagy András, Radványi Benedek, Ortenszky Tamás, Lászlóffy Botond, Nagy Zsombor, Banga Nándor, Kiglics Adrián, Szabó Sándor, Balázs-Bécsi István.


 

Copyright © 2014 UTEHOKI UTÁNPÓTLÁS , from Snow-Motion free blogger template by Dzignine